25 Ocak 2011 Salı

Bunları Biliyor Muydunuz?


Bir Amerikalı hayatı boyunca 43.300 kutu gazlı içecek tüketir, yani dört itfaiye aracı deposunu doldurmaya yetecek kadar.
Keçinin göz bebekleri dikdörtgen şeklindedir.





İki Brezilyalı rüzgar sörfüyle 8120 km kat etti ve yolculukları 14 ay sürdü.

Şanslı adında bir kedi kurtarılana kadar 6 hafta ağaçta mahsur kaldı.

Hawaii alfabesinde 13 harf vardır.



En hızlı tenis servisi saatte 246km hıza ulaşmıştı.

Bugüne kadar yetiştirilen en büyük kabak 1 çoban köpeği ağırlığındaydı.

Sadece erkek hindiler ses çıkarır.
Arılar yeşil, mavi ya da kırmızı renk olabilir.

Dünya öyle hızlı döner ki, ekvatorda durabilirsen saatte 1600 km hızla yolculuk edersin.



Muzun 40 türü ve en az 250 çeşidi vardır.

Çıngıraklı yılanın çıngırağını oluşturan madde senin tırnaklarında da bulunur.

İnsanlar 10.000'den fazla yüz ifadesi yapabilir.

Çok Şeker Hayvanlar


Komik Fotoğraflar






Kendi isminizin yazılı olduğu resimlerin yayımlanmasını ister misiniz? İstiyorsanız yorum kısmına resme ne yazdırmak istediğinizi ve tabi ki de resim istediğinizle ilgili bir cümle yazın.
Örnek: " Resim istiyorum. Resmin içinde Peri Dilara yazsın istiyorum."




Bilmeceler

Buradaki bilmecelerin yanıtlarını bulduysanız yorum kısmına kaçıncı bilmece olduğuyla birlikte yazın.
Örnek: 1. bilmece: su

Bilmeceler


1.Hangi yolda trafik kazası olmaz?
2.Hangi top zıplamaz ?
3.İlk Türk bayrağını kim dikmiştir?
4.Gözlemeyi en çok kim sever?
5.Hangi macunla diş fırçalanmaz?
6.Kim evini kiraya vermez?
7.Dokunmadan tutulan şey nedir?
8.Meyvelerin şefi hangisidir?
9.Damlaya damlaya ne olur?
10.İpsiz ve mandalsız ne asılır?
11.Adamın biri durmadan uluyormuş, neden?
12.Hangi gül kokmaz?
13.Hangi kanun insanları yargılamaz?
14.En kibar kuş hangisidir?
15.En çok acı çeken dağ hangisidir?

Garip Ama Gerçek



İnsanlar saatlerini niçin sol kollarına takarlar? Özel bir durum veya farklı olma düşüncesi yoksa insanların çoğu saatlerini sol kola takar. Çünkü çoğunluk sağ elini kullanmaktadır ve bu kolun daha hareketli olması nedeniyle saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığı yüksektir.

Bir hafta niçin 7 gündür? Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen beş gezegen ile güneş ve ayın sayısının
7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu. Daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti.

Çinlilerin gözleri niçin çekiktir? Yalnız çinlilerin değil, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların, japonların hatta Eskimoların da gözleri çekiktir.
Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir.


Develerin hörgüçlerinde ne var? Genelde hörgüçlerinde su olduğu ve uzun yolculuklarında bu suyu kullandıkları söylenir ama doğru değildir. Develerin hörgüçlerinde 30-35 kg kadar yağ bulunur.




Kuşlar nasıl konuşabiliyor?Her insan ağzıyla konuşur ama konuşabilmeyi sağlayan asıl organ beyindir. Beyinde oluşan düşünceler dilimize ve dudaklarımıza aktarılır. Hayvanlar bu nedenle konuşamaz. Papağan ve benzeri kuşların yaptıkları konuşma değil, mükemmel bir ses tınısı ezberi ve tekrardır. Sesleri ezberler ve taklit ederler. Kuşların ses organları memeli hayvanlardan farklı olarak gırtlakta değil göğüs kafeslerin dibinde, karın boşluğunun derinliklerindedir. Kuşların doğasında ses taklit yeteneği vardır. Doğayla iç içe yaşarken diğer kuşların seslerini taklit ederek bir çeşit iletişim sağlarlar.

Kediler balık ve sütü niçin severler? Kedilerin sudan hoşlanmadığı bilinir. Ama aslında kediler çok iyi yüzerler. Hava şartlarından dolayı ve de tembelliklerinden suya girmeyi sevmezler. Evkedisinin balık sevmesinin yanında kuşlara ve farelere olan düşkünlüğünün nedeni evcilleştirilmeden önce Mısır'da Nil vadisinde balık, kurbağa, küçük kuş ve fareleri avlayarak yaşamış olmasıdır.